Sandu Sorin

Sandu Sorin

Înainte de toate aș dori să va salut și să-i mulțumesc bunului meu prieten Vlad pentru invitația de a va spune povestea mea.

Numele meu este Sorin Marius Sandu, sunt născut în Alexandria iar copilăria mi-am petrecut-o în comună Plosca, vin dintr-o familie modestă din toate punctele de vedere.

Povestea mea este una despre speranță si despre muncă!   

Încă de mic m-am simțit dezavantajat, părinții mei s-au despărțit,  am rămas cu tata și bunica,  cea care a fost și încă este modelul meu, o persoană integra, muncitoare cu un spirit de sacrificiu inuman pentru cei din jur. Nu am avut multe însă am fost crescut să fiu un om demn.
Mișcarea a fost prezentă în viață mea de când mă știu, în activitățile gospodărești sau pe stradă unde jucăm deseori fotbal cu băieții (chiar dacă nu excelam ).
Prima activitate organizată am avut-o în școală generală când am fost foarte bucuros să fac parte din grupul de „jocuri populare”,  care era pregătit de o persoană de excepție, profesoara de limbă franceză Dra Paula.
Mai târziu în anii de liceu am descoperit handbalul, chiar dacă eram doar rezervă mă bucurăm nespus să fiu printre cei din echipa liceului. Mulțumesc domnului Paul Iancu pentru răbdarea cu care m-a tratat.

Tot în anii de liceu, în clasa a 10-a am descoperit fitnessul.

Sandu Sorin

Pe data de 10.02.2009 am făcut primii pași desculți în această lume fascinantă îndrumat de prietenii mei Iatan Costinel și Moraru Alin.
După 2 luni părinții mei nefiind de acord cu acest sport mi-au interzis să îl practic așa că am mutat antrenamentele acasă la Costi, lucrând cu un echipament improvizat (discuri și gantere din ciment) de 3 ori pe săptămână, bucurându-mă de fiecare antrenament și fiecare repetare.
Singura sursă de informare în acea perioadă a fost revista CULTURISM ȘI FITNESS pe care o citeam zilnic până la următorul număr (apărea la 2 luni dacă nu mă înșel) în acea perioadă lua naștere o dorință arzătoare, aceea de a urcă pe scenă, chiar dacă nu îmi permiteam suplimente sau regim.
Fiecare antrenament era făcut în acel scop, lucrul interesant este că acest sport s-a reflectat în toate aspectele vieții mele, învățând să fiu mai riguros cu mine însumi, învățând să-mi organizez timpul mult mai eficient, astfel încât să mă ocup și de școală și de antrenamente și de activitățile gospodărești.

Sorin Sandu

Sandu Sorin – concurs

Din acel moment notele la școală au început să crească, am început să fiu mult mai responsabil, am început să am o țintă clară.
Sportul m-a ținut departe de alcool, de țigări, de străzi etc.  
Adevăratul test de voința a venit în anul 1 de facultate când m-am trezit blocat între cursuri, antrenamente și job.
Mi se părea că este imposibil să le împac pe toate 3, după o lungă analiză mi-am împărțit timpul în felul următor: mă trezeam la 5:00 dimineața, la 6:50 eram la sală (mă antrenăm o zi da una nu), mă antrenam 60-75 minune, la ora 10:00 trebuia să fiu la facultate iar de la 17:30 trebuia să fiu la job până la 23:30.
În 2013 am hotărât că trebuie să-mi îndeplinesc visul,  deși nu eram în formă de concurs am urcat pe scenă, lucru care a fost dezamăgitor și care m-a făcut să muncesc și mai tare iar în 2014 am urcat pe scenă în cea mai bună formă a mea, chiar dacă nu am obținut o clasare bună am fost foarte fericit că nu am dat niciun pas înapoi îndurând foamea și antrenamentele istovitoare care au ajuns să fie zilnice și restricția calorică era cruntă!

Sorin Sandu

Sorin Sandu – concurs

Această reușită a fost cu atât mai satisfăcătoare deoarece lucram într-un fast-food, în bucătărie și nu am dat un pas înapoi, mâncam doar ce trebuia, mergeam cu mâncare pregătită de mine (de obicei îmi pregăteam mâncarea cu o seară înainte și o depozitam în caserole, așa că luăm chiar și 5 caserole la muncă, în porții mici pentru a accelera metabolismul).
Anul acesta nu am urcat pe scenă, chiar dacă iubesc sportul acesta, terminarea facultății  fost cea  mai importantă țintă a anului 2015, și am terminat-o, sunt inginer!

Credința mea legată de sport și în mod particular de culturism este că trebuie să creeze trupuri mai frumoase, mai puternice și mai sănătoase!  
Ultimul punct este cel mai important pentru mine, așa că menținerea stării de sănătate la un nivel optim m-a făcut să NU iau niciodată în considerare folosirea substanțelor interzise, dorința mea este să fac ce-mi place toată viață, chiar dacă situația financiară nu-mi permite să o fac la un nivel mai ridicat.
În încheiere vreau să va încurajez să faceți sport, oricare ar fi el,  să va documentați, să fiți cât mai autodidacți deoarece viața sportivă impune o anumită rigoare și îți menține corpul și mintea sănătoase, distrăgându-ți atenția de la lucrurile nocive.

Credința în Dumnezeu mi-a dat putere să merg înainte, spor tuturor și Doamne ajută!  

Sandu Sorin

Sandu Sorin – antrenament